110 jaar Fanfare

2015 is een bijzonder jaar voor muziekvereniging Fanfare Nooit Gedacht, ze vieren hun  110-jarig jubileum. Er staan dit jaar drie bijzondere muzikale activiteiten op de agenda in verband met dit jubileum.

Na het Gemeentelijk Muziektoernooi van 18 april, gaat bij de Fanfare alle aandacht uit naar de voorbereiding en repetities voor deze concerten en evenementen.

Op 29 mei staat er een gezamenlijk optreden met de Wellerlooise Pop/Rock coverband Bad Monday gepland. Naast de muziekstukken voor het gemeentelijk muziektoernooi, repeteert de fanfare ook muziek van Golden Earring, Rowwen Hèze en Deep Purple. Samen met de band is ook al een paar keer gerepeteerd waarbij zowel de band als de fanfare en de dirigent heel veel muzikaal plezier hebben, geweldig! Bij de locatie Taste & Go gaat 29 mei het dak eraf…dat is zeker.

Op 12 september is,  na  een Heilige mis,  de jubileumreceptie in gemeenschapshuis ’t Luukske in Wellerlooi. Na de receptie zullen de Berger Muzikanten het receptiefeest opvrolijken. Iedereen is natuurlijk van harte welkom. Voor deze receptie en het feest nodigen wij ook uitdrukkelijk alle oud-leden van Fanfare Nooit Gedacht van harte uit. Wij verwelkomen u graag in september….gezellig!

21 november wordt het jubileumjaar afgesloten met een prachtige dinnershow. De voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang. Een tipje van de sluier: de locatie is loods van Tomatenkwekerij  de Grenspaal van Noud en Roy Steegh in Tuindorp. Hostellerie de Hamert zal de gerechten verzorgen, zij zijn geïnspireerd door recepten van 1905 tot nu. Vocal Group Joy is erbij, danseressen uit Wellerlooi  treden op en ga zo maar door…. De dinnershow is een ontmoeting van muziek, show en culinaire verwennerijen waaraan lokale ondernemers hun steentje bijdragen en van lokale producten genoten kan worden. Kom dus zeker op 21 november naar De Loi!

 

Keer een muzikant nooit de rug toe…Je oren zitten dan verkeerd om!

2 Replies to “110 jaar Fanfare”

 1. Bij voorbaat gefeliciteerd met jullie 110 jarig bestaan.
  Maar……. Ik lees in de Limburger koerier van zaterdag 13 juni 1931 het volgende.

  Wellerlooi – Zondag 19 juli zal de fanfare “Nooit Gedacht” alhier haar 25 jarig bestaan op 19 juli a.s. herdenken door het houden van een groot festival.
  (dit zou inhouden dat 110 in 2016 zou zijn?
  Groeten, Jan Stammen

  • Hoi Jan,
   Het klopt inderdaad dat het 25-jarig jubileum in 1931 gehouden werd. Dit omdat het in 1930 niet al te best ging met de financiën. Daarom werd toen besloten dit in 1931 te houden, welk een groot succes werd. Het geld stroomde die dag binnen: “De president droeg die avond in zijn handkoffer 1648 gulden en 33 en een halve cent naar huis, waarvan ruim 777 gulden zuivere winst”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*